söndag 22 mars 2015

Redan vecka 12


Måndagen blev alldeles full. Först höll jag ett litet mini-ego-föredrag på Rotary. Jag pratade mest om Armegott, min farmors farmor (fem gånger) och hennes fantastiska resor över Atlanten på 1600-talet och så Mor Beata som båda var starka kvinnor som säkert gett mig en hel del i arv.

Sånglektionen hos Catarina var som vanligt precis vad jag behövde. Sedan var det presidiemöte och därefter repetition med båda Maria-körerna. Johannespassionen sitter riktigt bra nu.

Tisdagen började med besök hos tandhygienisten hos Claes. Idel beröm. Härligt! På kvällen repetition med Chorus Amici. Gick inte helt bra. Jazzlåtarna finns alldeles för djupt nerstoppade. Hoppas det blir bättre efter hand!

På onsdagen valde Lasse att lyssna på After Work-konserten med Beethoven och jag gick på Museiföreningens årsmöte. Vi var båda riktigt nöjda efteråt! Jag fick bl.a. lyssna på Jenni Lindblom när hon talade om stadens officiella konst. Det var verkligen intressant!



Bland annat berättade hon om Davidsstatyn, en bronsskulptur av Ivar Johansson. I början på 20-talet hade den sin ursprungliga plats här nedanför Terrasstrapporna, men fick 1926 flyttas upp till Vikingsbergsparken eftersom folk tyckte den var alldeles för vulgär. David var ju naken och trampade på Goliats huvud. Nu bryr vi oss inte om det längre och nu är den tillbaka nedanför Terrasstrapporna.

I torsdags opererades Lasse för grå starr. Nu ser han bättre.

På kvällen kom Ellen och sov över hos oss medan mamma och pappa var bjudna på middag av pappas chef. På fredag morgon följde jag med Ellen till skolan och var där hela förmiddagen. Bilder? Inte hann jag med det! Sorry! Jag får komma igen och ha kameran med.

På lördagen var det dags för besök på Röda Kvarn för att se direktutsändningen av Verdis opera Otello med Malin Byström i rollen som Desdemona.


Hon var helt magnifik! Stockholmsoperan har ju inte så stora utrymmen som vi är vana att se från Met. Scenografin blir ju något lidande på det, men det var trots det en minnesvärd föreställning.


Här är hon tillsammans med Otello som gestaltades av Kristian Benedikt, som också gjorde en utmärkt prestation både sångligt och som skådespelare.

Efter föreställningen var vi bjudna hem till Katarina och Peo på operasupé! Inte heller då var kameran med! Jag får skärpa mig!


I dag har det varit Beethoven hela dagen. Per Tengstrand kom till Dunkers Kulturhus och gav tre konserter, en kl. 10:30, en kl.13:00 och en kl. 15:00. Vi fick också stifta bekantskap med föregångaren till flygeln, ett hammarklaver. Fantastiskt spännande att både få se instrumentet, få det beskrivet hur det fungerade och slutligen få höra vilken skillnad det var att få höra ett stycke spelas på det instrumentet och sedan samma stycke på flygeln.

I kväll blir det El Clasico på TV, fast först Babel förstås!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar