måndag 30 mars 2015

Hänt sen sist


I fredags hade vi familjemiddag då också familjen Larsson med Helena, Anders och Klara deltog - och så deras rottweiler "Rally" förstås.

Inte en enda bild blev det dessvärre. Det hade varit kul att ha någon när Rally och Bob jagade runt med varandra.



Lördagen bjöd först på Thomas Nordegren i samtal på Dunkers Kulturhus kl två. Han är uppväxt i Helsingborg och det var en hel del roliga ungdomsminnen han bjöd på.

Efteråt åkte vi hem till Gull-Britt och Åke på en kopp kaffe och lite prat.

Klockan sju var vi tillbaka på Dunkers Kulturhus för att lyssna på konserten som Kammarmusikföreningen stod för.


Det var de här fyra tjejerna, Vindlas speldosa, som spelade. Det blev både tangorytmer , nykomponerad musik och även lite klassiska tongångar.


Eftersom det var "Earth hour" då ljusen skulle vara släckta i staden satte man fram den här ljusstaken på scenen. Det blev en fin effekt när lamporna släcktes på sta'n. Dessvärre hände en olycka med en annan eld precis vid trapporna på Dunkers Kulturhus. En eldkonstnär som uppträdde , just med anledning av "Earth hour" brännskadades då det tog eld i hans kläder vid hans föreställning. Det blev mycket dramatiskt och vi fick inte lämna huset förrän allt hade iordningställts efter olyckan.

Söndagen tillbringade jag i Mariakyrkan. Först var det vanlig gudstjänst med kyrkokören. Vi var bara fyra altar, men det fungerade bra trots det. På kvällen var det konsert då vi sjöng Johannespassionen.


Som vanligt hade Mats fixat  musiker som hade riktigt fina barockinstrument.


Vi repeterade från halv två till halv sex och sedan var det konsert som vanligt sju minuter över sju.

Lasse var på Konserthuset med Katarina och lyssnade på Chopins pianokonsert och Tjajkovskijs 4:e. Olga Scheps som var solist fick stormande applåder berättade han efteråt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar