måndag 13 oktober 2014

Vilodag


Söndagen ska ju vara vilodag - och det blev den här också, även om nattsömnen kunde varat längre. Klockan 09:30 satt jag på plats i Mariakyrkan för att repetera med mina körkamrater i kyrkokören inför Tacksägelsedagen. Det blev nyttiga repetitioner inte minst inför körresan till Bologna i slutet av veckan! Gudrun predikade som vanligt så att öronen stod på skaft. Hon är otrolig på att förkunna!

Klockan två var det dags att ge sig iväg till Röda Kvarn för att se Verdis opera Macbeth som gavs på Metropolitan.


Som Macbeth ser vi Zeljko Iucic och som lady Macbeth Anna Netrebko.


Anna Netrebko var helt fantastisk! Jag kände inte igen henne först i det blonda håret, men det var omgående uppenbart att ingen kan sjunga som hon. Otroligt bra!

Föreställningen var inte slut förrän kvart över fem och då var det dags att ge sig iväg till konserthuset för att lyssna på söndagskonserten.För ovanlighetens skull stod det en kvinna på dirigentpulpen, Joana Carneiro. De spelade Bach Brandenburgskonsert nr 3, Stravinskys violinkonsert i D och Beerhovens 7:e symfoni i A-dur.

Det var inte så mycket mat vi hade fått i oss under dagen, men vi hade ju ätit så vi stod oss i flera dagar efter fredagens och lördagens frosseri i gourmetmat!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar