onsdag 8 oktober 2014

Ljusfest till Halloween på Tivoli


Ellen och jag åkte till Köpenhamn i eftermiddags för att delta i ljusfesten inför Halloween på Tivoli. Det blev en häftig resa!


Det var tur att vi skaffade nya hörlurar på färjan för ljudnivån i tågkupén var förfärlig. Det visade sig att tåget var fullt av ungdomar som alla skulle till Tivoli precis som vi. Alla pratade - eller rättare sagt skrek - i munnen på varandra.


Det fanns skulpturer och dekorationer av alla de slag som alla handlade om Halloween. Flera häftigt utstyrda personer träffade vi också på.

Här är en till exempel, en man, annars var det mest kvinnor i typiska halloweenkläder.


Nu var det trots allt alla häftiga snurrande och hoppande åkmöjligheter som lockade. Det här är ett exempel.


Tittar man noga hittar man Ellen i en av vagnarna bredvid en yngling i ungefär samma storlek.


Farmor var ju tvungen att följa med i åtminstone en av attraktionerna. Det blev den här! Jag måste säga att det var ganska häftigt att uppleva Köpenhamn med omnejd på den här höjden och Ellen berättade att det är precis så här som påskkärringarna har det när de rider iväg på sina kvastar! Ja visst ja , nu minns jag ju!!


Häftigast av alla åkdon var nog det här ändå. Där snurrade man både runt och upp och ner. otroligt att alla satt kvar! Farmor avstod denna tur men stod med och köade. Det var en jättekö så det var fler än Ellen som gillade den här attraktionen.


Till slut tyckte också Ellen att vi kunde hitta på annat än att köa för att åka i de olika vagnarna eller vad man nu ska kalla dem. Det blev besök bl.a. i bodarna där man sålde masker och andra prylar som kan vara kul när man klär ut sig i halloweenkläder men också i den här mysbutiken.


Till slut var det i alla fall dags att sätta sig på tåget för hemfärd. Den här gången var det enbart vanliga resenärer - och så en halloweentjej förstås!

Tack för att jag fick följa med Ellen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar