torsdag 25 april 2013

Teater, teater och teater


Emigranterna på Lillan (Helsingborgs Stadsteater) var bara så helt fantastisk! Både skådespelare och stycket de spelade var av högsta klass. Härligt! Jag har lagt ut bilden på de två skådespelarna på Facebook och uppmanat mina vänner att se föreställningen.

Paria/Parias som vi såg i går nådde inte samma klass, men var ändå intressant. Spännande scenografi med publiken sittande inne på Storans scen. De två enaktarna där man spelar upp synen på vad som är brott och hur domstolarna dömer är spännande. Det skiljer mer än 100 år mellan Strindberg/ Ola Hanssons syn och Richard Rosengrens i hans nyskrivna verk Parias. Det verkar inte som om det har hänt så särskilt mycket i synen på brott och straff under de här åren. Så uppfattar i varje fall Lasse och jag det.

Det har förstås blivit en hel del sång också under veckan och på söndag åker vi upp till Göteborgsoperan och lyssnar på Malin Byström i Verdis Simon Boccanegra. Förhoppningsvis har jag kameran med då!


Så var det dags för årets första nässelsoppa! Det finns massor av nässlor vid banvallen - långt ifrån alla bilar -  det tar förstås lite tid att både plocka, rensa, hacka och koka....men det är det värt! Både nyttigt och gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar