måndag 29 april 2013

Operaresa


Eftersom man inte får fotografera inne i salongen fick jag ju ta en del foton i foajén och ut mot Göta älv. Det jag talar om är förstås Göteborgsoperan. En fullastad buss med förväntansfulla operaentusiaster tog sig upp till Göteborg i går för att se Verdis Simon Boccanegra. Det blev en fullträff! Ulf berättade i bussen upp om Verdi, hans verk, och så förstås om handlingen i föreställningen som vi skulle se. Mest imponerade givetvis Malin Byström som sjöng Amelias/Marias roll.Vilken röst hon har denna slanka vackra trebarnsmamma! Det är inte konstigt att mamma Annika är stolt! Världsartist har bedömningen av henne varit i recensionerna. Instämmer!


Här är en av utsmyckningarna i foajén. Först trodde vi det var snäckskal i båten, men det visade sig vara sönderslaget porslin. Troligen är det meningen att det ska uppfattas som snäckskal förstås.


Även om operahuset duger att titta på utifrån är utsikten inifrån inte så dum den heller. Här ligger barken Viking förtöjd vid Lilla Bommen med Göta älvbron i bakgrunden. Lite nostalgi är det förstås att iaktta de här vyerna eftersom jag passerade på den här bron två gånger alla skoldagar under mina skolår på Kvarnberget.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar