söndag 17 mars 2013

Lite av varje, men mest musik

Vad har hänt sen sist? Jag börjar med onsdagen. Birgitta och jag åkte till Örenäs slott för att vara med på Rotarys DO-möte. Jag skulle dessutom skriva protokoll eftersom den ordinarie sekreteraren var bortrest.


Det snöade rejält och var inte alls lika inbjudande - utomhus - som här på bilden. Det blev i alla fall ett riktigt trevligt möte och protokollet är klart och utlagt på nätet.

Torsdagen ägnade PeO och jag oss åt den internationella naivistiska utställningen som ska vara i Landskrona Konsthall sommaren 2014. Vi jobbade bl.a. med texten till inbjudan och när vi var färdiga hade vi också namn på de 99 konstnärer med e-postadresser som Landskrona kommer att skicka ut inbjudan till med bl.a. bilden på den här tavlan som PeO har målat. Den kommer också att vara utställningens affisch.



Fredagsmorgonen ägnade Pelle, Rolf och jag åt pianofestivalen. Det kommer att bli den häftigaste pianofestivalen hittills, men fortfarande har vi strul med de ansvariga på Dunkers Kulturhus.

Sedan har det varit musik för hela slanten. I lördags repeterade vi med Chorus Amici och i dag söndag medverkade alla vi tjejer i Mariakyrkans gudstjänst.

Klockan tre var det så dags för Kammarmusikföreningens arrangemang i Lilla salen i Konserthuset. Pelle föreläste 14.15 om Sjostakovitj. Det gick inte att ta fel på hans engagemang. Kunnig som vanligt, men dessutom otroligt entusiastisk. Och då hade han ändå inte hört den stråkkvartett, varav tre spelar i Symfoniorkestern, som nu skulle sitta på podiet och ge oss sin tolkning. Det blev en otrolig upplevelse! Detta var deras första framträdande och vi var alla överens om att de är av världsklass! De har inget namn ännu, men de måste bara fortsätta att ge konserter för detta var makalöst bra! Gordan Trajkovic och Emil Carlsson på violin, Yannik Dondelinger på viola och Amelia Jakobsson-Boyarsky på cello. Lägg namnen på minnet! Dessvärre har jag ingen bild på dem, men det kommer förhoppningsvis på nätet så småningom.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar