tisdag 1 januari 2013

Gott Nytt År!

Dan före nyårsafton for vi ut till ön Lyr där Susanne och Peter bor för att uppvakta Peter på hans 60-årsdag. Kerstin hade skaffat 60 rosor för tillfället och dessutom fick han tre flaskor gott rödvin av druvan Zinfandel. Det blev en sen kväll/natt, men inte värre än att vi var igång igen före lunch för att förbereda inför kvällens begivenhet.


Kerstin och jag dukade och vi förberedde hummer, prästostpaj, älgstek. hjortfilé, palsternackskräm och lingon- och ginsky. Chokladmoussen med de inkokta björnbären fick vänta ute på terassen. Ja, allt var ju tillagat egentligen, det var bara att värma och lägga upp detta liksom drinktilltugget.


Här har vi några av gästerna, från vänster Helenas man Dietrich, Susanne och sonen Karl och så Helena (Döse).
På andra sidan bordet satt värden själv, Tomas, Berit, Peter, min plats, sedan Charlie och tyvärr ser man bara kalufsen på värdinnan Kerstin.


Så kom tolvslaget och glasen fylldes på nytt med champagne, det skålades, pussades och önskades Gott Nytt År. Raketerna smällde och himlen sprakade av alla färger. Plötsligt blev det ganska tyst och både gäster och värdfolk stod med sina mobiler och sms:ade till släkt och vänner. En ganska festlig syn tyckte jag som passade på att föreviga det hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar