måndag 8 april 2024

Äntligen är våren här!

 


Jag vandrade häromdagen i Pålsjö skog och såg hur det började bli lite grönare bland träden. Så småningom upptäckte jag också att vitsipporna hade börjat blomma. Så härligt. Dessutom sitter jag gärna ute på min balkong och läser mina böcker i solljuset! Så skönt att det är ljust och varmt!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Annika Byström fyllde 83 år i torsdags. Hon bjöd hem några av sina tjejkompisar på kaffe och tårta, men vi började med ett glas bubbel. Vi sjöng och hurrade både för Annika och för Lasse, som på fredagen skulle fylla 90 år! Det kan jag verkligen inte tro när jag ser honom. Jättepigg!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o






På kvällen hade föreningen Jazz i Helsingborg konsert på Dunkers Kulturhus i teatersalen. Det var Ludvig Samuelsson Trio som spelade. Ludvig spelade saxofon och Casper Christensen spelade gitarr medan Lasse Mörck spelade kontrabas. Casper ch Lasse, som båda kommer från Danmark, var verkligen skickliga musiker. Otroligt virtuosa och musikaliska! De spelade jazz, blues och swing inspirerade av bl. a. Jim Hall och Lars Gullin. Härlig konsert!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Det var ganska länge sedan jag promenerade på vägarna uppe vid Linnéaträdgården, men i fredags var det dags. Jag och Jörgen, från Föreningen Norden, hade bestämt att träffas där för att äta lunch. Det blev ett långt och intressant samtal och en härlig lunch. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o






Helsingborgs Konstförening deltog i Konstrundan och jag passade på att gå till Karantänen för att se vad de ställde ut. Det som fascinerade mig var fotokonsten av Tomas Montelius. Han kunde verkligen åstadkomma konst med sin kamera. Här är några av hans bilder.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Föreningen Norden har initierat "Samtal på Dunkers" och trots att vi inte kommer med så många förslag nämns vi ändå i presentationen som medarrangörer vid alla "Samtal på Dunckers" ! I lördags var det inte vårt förslag till samtalet med Olof Lundh. Det blev en fullsatt salong och samtalet handlade förstås mycket om fotboll, som ju Olof Lundh kan allt om. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Pjäsen Riket såg jag i lördags kväll. Den är skriven av Lars von Trier och Niels Vörsel.  I programbladet står det att det är "En märkvärdig berättelse som blandade thriller, rysare, såpopera och absurdistisk komedi". Jag håller med. Jag tyckte den var onödigt hemsk och gav mig ingen behållning.

 o-o-o-o-o-o-o-o-o-o









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar