torsdag 30 november 2023

Teater på olika sätt

 


Innan vi gick till Lillan för att se Romeo & Julia gick Marie, Johan och jag till Stadsteaterns restaurang CULICE för att äta lunch. Det blev en härlig rätt, Sallad Ncoice. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Så var det dags för Romeo & Julia. Innan föreställningen meddelade man att flera av skådespelarna var sjuka, så de medverkande, som stod i programmet, var inte korrekt. Romeo spelades av Klas Lagerlund och det gjorde han fantastiskt bra. Efteråt var vi flera som gav honom massor av komplimanger. Föreställningen blev riktigt bra efter paus. Då skrek de inte så mycket utan spelade underbart fin teater.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



På Dunkers Kulturhus finns just nu en utställning som heter "Öppna konstnärsskapet" och är en utställning med ung konst.


Jag blev förtjust i den här bilden av Ninna Rydahl.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o






På söndagseftermiddagen gick jag till Dunkers Kulturhus teatersal för att lyssna på Familjen Stråke. Salen var full av familjer med barn, även små barn! Det blev en riktigt härlig föreställning med stråkinstrumenten. De sa inte ett ord, men de berättade genom att visa instrumenten och spela på dem i olika sammanhang. På så vis berättade de om instrumenten och hur de låter både var för sig och i olika sammanhang. De avslutade tillsammans med Beethoven. Det var Kammarmusikföreningen som hade engagerat denna skickliga ensemble. Riktigt trevligt!



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar