lördag 1 april 2023

Tiden bara springer iväg!

 


Mariakören sjöng både Bachs Magnificat och Buxtehudes Jesu, Meines Lebens leben i söndags och vi repeterade både under lördagen och söndagen. Trevligt var det också att innan vi sjöng våra verk, fick vi lyssna till barockorkestern som spelade Arvo Pärts Fratres. Då visste vi inte att Pärt skulle få musikpriset. Jag har haft möjlighet att lyssna till Pärts musik flera gånger och tycker det är riktigt skön musik!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Eftersom jag är med i NSSU - Nordvästra Skånes Senior Universitet - lyssnade jag på Gunnar Wetterberg när han berättade om sin bok Prästerna. Jag blev verkligen imponerad av hur Gunnar berättade, helt utan manus, och med en otroligt tydlig och engagerande röst. Han pratade, precis som prästerna förr i tiden, i precis en timme! Det påpekade han förstås! Kul!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



                                           Karen Gomyo

                                           Tobias Broström

Efter föredraget med Gunnar Wetterberg var det dags att så småningom gå till Konserthuset för att lyssna på HSO när de spelade Tobias Broströms verk. Först spelade de Transit Underground och sedan fick vi lyssna på den fantastiska violinisten Karen Gomyo när hon spelade Broströms Violinkonsert. Det var verkligen fantastiskt att lyssna till! Dirigent var Corinna Niemeyer och hon följde med orkestern och violinisten till Stockholm för att spela Broström i Stockholms Konserthus. Vilken orkester vi har!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar