söndag 13 november 2022

Oj oj, vad tiden flyger iväg

 


Det är inte bara film som går att se och höra på Röda Kvarn. Här har Helsingborgs jazzförening engagerat en relativt nystartad grupp, Selma Pinton Quartet, som gör debut här på Röda Kvarn. De var riktigt bra!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

På söndagen efter Alla helgons dag sjöng Vox Maria på Minnesgudstjänsten i Mariakyrkan. Jag har förstås inga bilder därifrån. Vi framförde sju sånger.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



På tisdagen, den 8/11, var det årsmöte med HSO:s vänförening. Efter förhandlingarna höll Pelle ett föredrag om stråkkvartetter. Det var intressant att lyssna på och de här fyra musikerna från HSO stöttade verkligen det som Pelle berättade. Till slut framförde de en stråkkvartett av Haydn.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Som väl är hade Jenny blivit frisk igen efter en förkylning och jag kunde få en välbehövlig massage hos henne igen under onsdagen.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Helsingborgs konstföreningen gjorde en resa till Båstad för att titta på konst på RAVINEN.  Det är inte enbart inne i konsthallarna som det går att njuta av konsten. Här finns flera skulpturer som Ulla och Gustav Kravitz har gjort och placerat i den njutbara naturen.


Inne i hallarna var det Clay Ketter som var konstnären. Här blir vi informerade om hans verk.


Ett av rummen var förstås ägnat år Ulla och Gustav Kravitz. De har gjort, och gör fortfarande, väldigt många skulpturer. De har t.ex. gjort skulpturen av Raul Wallenbergs portfölj som finns på Kajpromenaden här i Helsingborg.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Efter besöket i Båstad på RAVINEN var det dags att gå till Konserthuset för att lyssna på HSO. Den här torsdagen var det Shostakovich's 10:a som stod på programmet. Dirigerade gjorde , med den äran, Daniel Cohen. Jag kan bara konstatera att vi har en fantastisk orkester i Helsingborg.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Helsingborgs konstförening bjöd under lördagen (12 nov.) sina medlemmar på ett besök i sina lokaler där Linda Unnhem hade en utställning av sina verk. Här berättar hon för oss om sina verk. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Efter besöket uppe i konsthallen promenerade jag till S:ta Anna kyrka. Där var det konsert med Maria Gospel. Den glädje de sjunger med är helt underbar. 


Kören blev också ackompanjerad av skickliga musiker.


Kyrkan var full med publik. Inte så svårt att förstå! Här sitter jag på samma bänk som tidigare och nuvarande församlingsherdar, Björn och Åsa. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I dag söndagen den 13 november tar jag tåget till Malmö för att se Roméo et Juliette på Malmö Opera.
Återkommer!







 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar