torsdag 24 november 2022

Det finns trots allt ljus i den mörka årstiden

 


Föreningen Norden startade "Samtal på Dunkers" när huset var relativt nytt. Nu arrangerar också Dunkers kulturhus själva "Samtal på Dunkers". Här intervjuar husets chef, Gunilla Lewerentz, dagens gäst, Ann-Christine Ruuth. Det var ett relativt intressant samtal där Ann-Christine berättade att hon var född som en pojke, men att hon i hela sitt liv känt sig som en flicka-kvinna. Hon var prästvigd, men det var först för några år sedan som hon bestämde sig för att också vara kvinna fullt ut. Hon har skrivit en bok: " Jag kom inte ut. Jag blev mig själv", där hon berättar om sin väg från Åke till Ann-Christine.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I veckan har jag sett den här filmen Boy from Heaven. Det var en otroligt intressant film som berättade om hur sunnimuslimerna ser på livet. Rekommenderas!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




I måndags tog vi, sångare från gamla Felsicitas-kören, farväl av skådespelaren och vännen Per Jonsson. Vi sjöng fem verk som Pelle hade kommit överens med Anna-Greta att vi skulle framföra under minnesstunden på Krematoriet. Efteråt samlades vi på Stadsteatern. Vi bjöds på både mat och goda drycker. Här ser vi Anna-Greta tillsammans med Pelle och Christina.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Kammarmusikföreningen hade konsert på Dunkers kulturhus i tisdags! Eftersom jag inte tog några foton, får det bli den här bilden från programhäftet. Brasset bestod av två trumpeter, ett horn, en tuba och en trombon. Det spelades flera intressanta verk, de flesta skrivna under senare delen av 1900-talet, men de spelade också ett verk av Francis Poulenc, skrivet 1922 och ett av Jean Francois Victor Bellon, skrivet 1848. Det var inte så många i publiken, men vi som var där, var mycket nöjda.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar