lördag 4 juni 2022

Lite kultur trots H22

 


Eftersom det var sista måndagen i månaden den 30 maj, hade vi vårt Rotarymöte på Marina Plaza. Ellen kom och gav oss tips om böcker som vi kunde läsa i sommar. Ellen är suverän på att tipsa om böcker och det kommer säkert att bli flera stycken som jag kommer att läsa i sommar. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Invigningen av H22 skedde uppe i Slottshagen och det var lite trumvirvlar och shower innan kronprinsessan invigde. Det var inte utan att jag drog lite efter andan när trumslagarna gungade fram och tillbaka på de smala rören de stod på. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Det som jag tyckte skulle vara spännande att se under torsdagen var när The Sound skulle spela uppe på toppen av Kärnan. 


Tack vara att allt fotograferades och visades på en stor duk i Slottshagen gick det att både se och höra konserten.




De här bilderna fick vi se på duken på Slottshagens scen. Ljudet var också perfekt.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Fredagen avslutades med en jazzkonsert på Dunkers kulturhus med Jan Lundgren och Hans Backenroth. Det blev verkligen en riktig höjdare. Konsertsalen var så gott som fullsatt. Jan Lundgren är verkligen populär och den nya bekantskapen Hans Backenroth var en riktigt positiv ny bekantskap! De kommer snart att ge ut en ny skiva. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


När jag går runt och tittar lite i alla tält upptäcker jag ibland något intressant. Detta är en bild på den nya skulpturen " Vågpelare" av Bigert&Bergström som blev klar till H22. Detta är en bild som är tagen av Bertil Hagberg och finns i ett tält nedanför där vi bor. Skulpturen är en gåva av Bancks stiftelse.  Den står placerad på Kajpromenaden framför Clarion Hotel/SeaU.    








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar