onsdag 15 juni 2022

Det gäller att hitta rätt bland alla aktiviteter under H22.

 




Det är inte helt lätt att hitta rätt, men två kvällar var det ett härligt ljus- och ljudspel i Ångfärjeparken. Det pågick ända till strax före midnatt varje kväll. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


I torsdags morse när jag gick ut på Parapetenpiren fick jag se en segelbåt som höll på att hissa sina segel. Fram med kameran! Det blev en bättre bild än jag planerade eftersom den här fiskmåsen, strandskatan eller vilken fågel det nu var, ville vara med.



Under eftermiddagen tog jag mig upp till Slottshagen och här fanns det flera underbart vackra blodbokar. De har uppenbarligen blivit ett av mina favoritträd.





Lite senare på eftermiddagen tog jag mig ner till Grytan och där stod Felicitas och sjöng. Mette var så klart vid mikrofonen och gjorde som vanligt ett jättefint jobb när hon berättade vad som stod på repertoaren. 



Efter Felicitas kom Motettkören. Det är verkligen en välsjungande kör. Mette var förstås med här också. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Under fredagen invigdes den här skulpturen "Hamngäst". Innan själva invigningen fick vi lyssna på den här musikern som underhöll oss med sitt fina gitarrspel.  


Konstnären bakom skulpturen, Thomas Nordström, invigde skulpturen genom att tända en gas som gick upp i röret. Lågan syntes dåligt i solskenet, men han lovade att den skulle lysa vid ett antal tillfällen under kvällstid.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Utanför Mariakyrkan stod en liten kör, solister och ett antal instrumentalister för att presentera de 8 vinnande bidragen i en tävling om helsingborgarnas psalmer. Det kom massor av folk för att lyssna på de nya förslagen och vi erbjöds också att sjunga med. En av psalmerna började med texten: Mörka moln vid horisonten och det var inte utan att vi blev lite oroliga när det började droppa under några minuter! Det stänkte lite som väl var bara under några minuter.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o






Söndagen den 12 juni fyllde Jan-Olof 75 år. Han hade inbjudit körsångare från hans tidigare kyrkokörer och några också från Felicitas. Vi blev 70 sångare och vi sjöng Alta Trinita Beata och En vänlig grönskas rika dräkt under högmässan i Vikens kyrka.  Efter gudstjänsten bjöds vi på ett glas porlande  Cava, några härliga små snittar och sedan kaffe med den här fantastiska tårtan. Eva kunde inte vara med och sjunga eftersom hon var tvungen att fixa ett stort antal tårtor till alla oss 70 sångare. Tårtan var verkligen supergod! Dessutom var det naturligtvis härligt för oss alla att träffa så många av våra körkamrater som vi inte sett på länge. Jan-Olof var uppenbarligen helnöjd med sin födelsedag, liksom vi,  alla hans gäster. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Efter Rotarys möte under lunchen i måndags gick jag till Fredriksdal för att lyssna på kammarmusik.



Det var Trio Core som spelade i Fredriksdals Herrgård. Emma Dencker spelade violin, Mina Fred viola och Charlotta Weber Widerström cello. Det blev en blandad repertoar med Bach, Mozart, Bellman, Nörgaard, Lidholm och Sjöberg. Förutom klassikerna blev jag imponerad och förtjust i deras framförande av Lidholms Liten stråktrio. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Under tisdagen var det vid lunchtid och hela eftermiddagen totalt stopp i trafiken i centrala stan. Det var nämligen ett besök av Ostindieseglaren Götheborg som kommit till hamnen vid Ångfärjeparken. Att intresset för det här fartyget är enormt stort kunde bara konstateras. Synd att så många tog bilen för att komma ner till hamnen! Fartyget kommer att stanna till fredag då de seglar vidare mot Kina!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Helsingborgs Konserthuskör kom också till Grytan i Slottshagen. Det blev verkligen en höjdare, men så har de ju en fantastisk dirigent i Mats Pålsson!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar