måndag 7 mars 2022

Efter flera urtrista dagar hände det härliga saker igen

 

Jag skulle se Gengångaren på Stadsteatern. Den blev inställd på grund av sjukdom. Sedan hände det ingenting, ingenting och ingenting. Usch! 

Sedan började det hända saker!



Solen strålade och det blåste nästan ingenting. Vilka härliga promenader det blev. Här håller sta'n på att reparera den fina gamla byggnaden vid Gröningen. Skönt att det inte blev ett stort, högt hotell här!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Museiföreningen anordnar lokalhistoriska föredrag och i onsdags lyssnade jag på Caroline Ahlström Arcini när hon berättade om de medeltida helsingborgarna. Otroligt att det går att analysera de delar av människokroppar som man hittar för att konstatera vad de åt, hur långa de var och hur gamla de blev. Kom de från området eller var de inflyttade. Fanns det infektionssjukdomar och till och med välfärdssjukdomar. Otroligt intressant!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



En av höjdpunkterna under förra veckan var besöket av den här stråkkvartetten, Brooklyn Rider. De spelade bland annat Sjostakovitjs String Quartet nr 8 Op 110. Den följdes av nyskrivna otroligt härliga verk av Carolin Shaw, Osvaldo Golijov och João Gilberto. Helsingborgs kammarmusikförening ska ha all ära för en fantastiskt härlig kväll! 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Pixlapiren är ett av mina favoritställen att promenera till. Här hittar jag ständigt nya häftiga målningar. Det är ofta ungdomar som roar sig med att måla dessa ganska häftiga bilder.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar