lördag 28 december 2019

Sol mellan jul och nyår



Fjärde söndagen i Advent var årets kortaste dag. Adventsljusstaken lyste upp i mörkret en aning. Vox Maria sjöng i Mariakyrkan. Jag tycker ju att Vox Maria är den bästa kören att sjunga i. Så gott som proffs alla 16-20 körsångarna.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Julaftonen började "på riktigt" när vi åt lunch. Det blev glöggmarinerad rödtunga, ål, ägg, sallad och en Linie Aquavit till Lasse. Det uppskattade han.



Stina ringde och berättade att hon nu var hemma. Hon kände sig förstås trött efter operationen men kände det riktigt skönt att vara hemma igen efter sjukhusvistelsen både i Lund och Ängelholm. Här får hon en kram av barnbarnet Oskar. Han lovade att om hon kom och hälsade på och blev trött fick hon lägga sig i hans säng..... så härligt!




Klockan fyra var det dags för julbönen i Mariakyrkan. Vi var tio sångare som satt på läktaren och sjöng de vanliga julsångerna. Brasset fanns förstås med.



Katarina och Daga gjorde sällskap med Lasse till kyrkan och efteråt samlades vi här hemma för att äta och dricka lite gott.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Vid Juldagen var det dags för Vox Maria igen och jag njöt förstås över att få vara med. Det är inte så dumt att få vara med om Ding dong! merrily on high eller Brittens A Hymn to the Virgin igen! Det var några år sedan sist!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Efter att ha varit hos Jenny och fått skön och nyttig massage tog jag en lång promenad i det soliga vädret. Så härligt att få se solen uppe och havet ligga lugnt och stilla - ingen blåst! Det gäller att njuta!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar