onsdag 4 december 2019

Musik på alla möjliga sätt



Det började redan första kvällen jag var hemma. HSO spelade för ovanlighetens skull flera gamla klassiker. Vi fick till exempel lyssna på Mozats 35:e symfoni och Tjajkovskijs 5:e symfoni. Riktigt härliga klassiker.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Hela lördagen repeterade vi i Oratoriekören och på söndagen sjöng vi Credo och Gloria av Vivaldi. En barockorkester ackompanjerade oss och spelade också egna verk.


Två solister sjöng också, sopranen Helena Ek och som man kan se på bilden den fantastiske counter tenoren Rodrigo Sosa. Jag blev verkligen helt betagen av Rodrigos fantastiskt varma och fylliga counter tenor!

Lasse promenerade hela vägen till Mariakyrkan - både fram och tillbaka. Han tyckte inte det var så märkvärdigt. Bravo!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


I måndags repeterade i igen i både Kyrkokören och Oratoriekören. Det kommer ju några söndagar till innan advents- och jultiden är slut.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

I tisdags provade vi på att gå till Konserthuset för att lyssna på två bibliotekarier som berättade om Göran Tunströmers bok Juloratoriet. Vi skulle ha läst boken innan vi gick dit konstaterade vi när vi gick hem. På söndag spelar i alla fall HSO Bachs Juloratorium. Det har vi ju hört förut! Haha.....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar