måndag 14 oktober 2019

Häftig helg! Musik, musik och musik!




Eftersom orgeln i Mariakyrkan är 60 år firades detta med en Orgels jubileumsmässa. Vi sjöng i kyrkokören och Mats Hultkvist kom och spelade flera verk av Torsten Nilsson, framför allt ur Kleine Messe. Häftigt! Tyvärr kunde jag inte stanna och lyssna på orgelkonserten som kom efteråt. Vi hade nämligen biljetter till Turandot på Röda Kvarn.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Puccinis Turandot som gavs live från Metropolitan på Röda Kvarn var otroligt bra. Scenografin var fantastisk och både artister och orkester var verkligen på topp. Turandot sjöngs av Christine Goerke, Liù av fantastiska Eleonora Buratto och Timur av James Morris.


Allra bäst var dock den här mannen, Yusif Eyvazov som sjöng Calàfs roll. En härlig röst, som både var lyrisk och hade en fantastisk höjd. Dessutom bjöd han på ett kvalificerat skådespel.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Eftersom det var Tacksägelsedagen i går sjöng vi i kyrkokören under högmässan. Bland annat sjöng vi Brittens Jubilate Deo. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



På kvällen fick vi vara med om något alldeles extra. Det var HSO:s söndagskonsert och vi fick vara med om ett verk, Terra Nostra som framfördes för första gången i Europa. Här berättar kompositören Stacy Garrop om verket och hur hon tonsatt texter av tolv olika poeter. Verket handlar om relationen mellan mänskligheten och vår planet och hur den förändras över tid. 


Konserthuskören, Göteborgs Domkyrkas flickkör och Sankt Eriks-solisterna deltog. 


Allt dirigerades av Mei-Ann Chen. Det var en fröjd att även från åhörarplats se henne dirigera. Vilken inlevelse och engagemang! Jag fick höra av kördeltagare att hon engagerat sig för det här verket tillsammans med körerna på ett fantastiskt sätt. Det märktes! Det blev stående applåder och bravorop som aldrig ville ta slut-

Vilken helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar