torsdag 7 februari 2019

Musik för hela slanten



I lördags kunde vi se en härlig Carmen från Metropolitan på Röda Kvarn. Carmen sjöngs av Clémentine Margaine och Don José av Roberto Alagna. Här är det Alexander Vinogradov dvs Escamillo som överlämnar blomman till Carmen. Alexandra Kurzak var suverän som Micaëla.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Söndagskonserten dirigerades av Cecilia Castagneto som kommer från Buenos Aires. En ung härlig dirigent som fick det att svänga om både sin landsmaninna Marta Lambertini, Alban Berg och Tjajkovskij. Bilden är inte från repetition med HSO, men det var det väl ingen som trodde....


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Det blev inget Rotary-möte för mig i måndags. I stället följde jag med Lasse i sjuktransporten till Hässleholms sjukhus där han skulle röntgas och undersökas för en eventuell höftoperation. Eftersom det inte gick att ändra tiden för hemresan med sjuktransporten så måste han göra ett nytt besök så småningom för att få besked om och när en operation kan komma till stånd.

På kvällen var det förstås körrepetition. Vi ska sjunga Johannespassionen så småningom.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Så var det dags för den här fantastiska stråkkvartetten MINETTI QUARTET från Österrike. De spelade Sjostakovitj  och Dvorák (båda med respektive stråkkvartetter nr 10) så att håret reste sig på armarna. Lasse blev mest förtjust i Haydn (stråkkvartett nr 32). Vilken konsert! Det var Helsingborgs kammarmusikförening som stod som arrangör.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar