torsdag 11 oktober 2018

Sommarvärme



Alla jämna veckor går jag nu två gånger i veckan och tränar på TaiChi. Det är verkligen spännande att upptäcka hur kroppen fungerar och hur man kan kontrollera den!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Soppteatern besökte vi också förra torsdagen. Temat var Nils Ferlin och det var verkligen njutbart att höra en "riktig" skådespelare berätta, deklamera och sjunga Nils Ferlin. Det är Lars Wiik som står på scenen och Börje Wessman som ackompanjerar på dragspel. Linssoppan gick ner.






Mer musik har det förstås varit. Förra torsdagen spelade Virtuakvartetten på Dunkers kulturhus. Det var förstås Kammarmusikföreningen som var arrangör. Jag njöt verkligen, inte minst av att titta på Gordan - som också är konsertmästare i HSO - när de spelade både Mozart och Bartók. Han spelar  på ett sätt med både ansikte och kropp som gör att man rycks med i musiken och blir glad. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I lördags kväll gick vi till Röda Kvarn för att se Aida, live från Metropolitan. Anna Netrebko som Aida och Anita Rachvelishvili som Amneris var strålande. Tenoren Aleksandrs Antonenko som Ramadés hade däremot inte sin bästa dag. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Den här bilden fanns på Ideellt forums idédagar som hölls i helgen i Helsingborg. Jag fick uppdraget att hälsa välkommen på fredagskvällen och på söndagen läste jag en av texterna i Mariakyrkan. Sedan var det klart för min del för efter lunch väntade repetitioner och sedan konsert i Himmelfärdskyrkan i Höganäs. Det var Pelle som samlat ihop ett gäng från sina tidigare körer för att göra en konsert i regi av Kullabygdens naturskyddsförening. Det var störtskönt att få sjunga alla gamla härliga låtar - inte minst Stella by Starlight - tillsammans med så många gamla körkompisar.



Efteråt samlades vi hemma hos Pelle och Christina och här är en liten del av gänget. Häftigt, häftigt!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


I onsdags var vi hembjudna till Per och Marie Hasselberg. Naturligtvis kom inte kameran fram en enda gång, inte ens glada hunden Sally kom med på en bild. Härlig mat och trevligt samtal förstås, som det alltid brukar vara hos Per och Marie.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o







I dag har vi sett filmen om Stig Larsson - Mannen som lekte med elden. Det var sista gången som Röda Kvarn visade den och det var bara Eva, Lasse och jag som såg den. Det var verkligen en sevärd film. Vilken fantastisk man han var, Stig Larsson! Han hade så rätt i att demokrati är något som inte är givet utan måste ständigt erövras. Alla människors lika värde är inte något som är givet för många människor dessvärre.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


I morgon ska vi se Drottningens juvelsmycke på Stadsteatern  och på söndag ska vi lyssna på Vocal Six på Konserthuset. Återkommer!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar