söndag 22 juli 2018

Det händer en del i stan, men också på andra platser!




Varje onsdag är det lunchmusik i Mariakyrkan och i onsdags var Georges tillbaka efter sin semester. Han spelade under rubriken "Kunglig orgelmusik" och vi fick höra verk av Walton, Thalben-Ball, Mozart och Max Reger. Skickligt orgelspel som vanligt!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




På mina promenader träffar jag på en hel del trevliga saker i Helsingborg. Här dansar man till levande musik utanför Dunkers kulturhus.



Lite längre norrut ligger PeO:s Ateljé Naiv. Just nu har han en internationell utställning med massor av ganska häftiga verk.


Här finns både skulpturer, oljemålningar, akvareller och verk av flera andra tekniker.



Skulpturerna är alla gjorda av en polack, som jag just nu inte minns namnet på. Får återkomma! Nu har jag namnet! Eugeniusz Zegaldo heter han. Visst är han ett geni på att göra skulpturer!





När jag sedan vänder och promenerar söderut hamnar jag på Stortorget. Där blir jag ordentligt överraskad av att se hela torget fullt med marknadsstånd. En flagga berättar att här är det en internationell gatumarknad som slagit sig ner.


Här fanns det mesta både i mat och godisväg. Även krukväxter fanns till salu. Den italienska osten såg läcker ut.


Nötter och torkad frukt, mango till exempel, sålde den här mannen. Det var inte helt lätt att fotografera eftersom det myllrade av folk som ville kolla vad som fanns i alla stånden.



o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





Som sagt, det händer en del på andra ställen också. Efter en förmiddag i fredags på Margretetorp körde vi till Båstad och tittade på Swedish Open. Vi såg en match mellan fransmannen Richard Gasquet och norrmannen Casper Ruud. Första set var ganska spännande och slutade 7-6, men sedan vann fransmannen andra set med 6-2, trots publikens hejarop och stöd till Casper.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o





I går morse (lördag) kunde vi plötsligt höra en massa människor som ropade och skrek tillsammans i kör. Det gick inte att se vad det var som hände uppifrån vår balkong, så jag var tvungen att gå ner och ta reda på vad som pågick.


Det visade sig vara flera olika lag som deltog i ett hinderlopp både ovanpå och i vattnet. Berzerk hinderbana kallades det tydligen. När jag frågade några av deltagarna som stod och väntade på sin tur att komma iväg, hur lång banan var, trodde de att det rörde sig om 9 km. Det verkade också som att de tyckte det var jättehäftigt!




Efter lunch i går gav vi oss iväg till Annika och Staffan på Hallandsåsen för att spela bridge. Vi började här ute med en kopp kaffe och en jättegod Butterkaka som Staffan bakat.


Efter ett antal bridgeronder gick vi in till den här fina verandan där vi bjöds på en kryddstark härlig köttfärssoppa, hembakta bullar, ost, vatten och öl. Det var Staffan som den här dagen var både kock och konditor.



Efter ytterligare några ronder bridge avslutade vi det hela med en ljuvlig krusbärskräm gjord på röda krusbär. En härlig dag och många nyttiga repetitioner i bridgespelandets svåra konst!









1 kommentar:

  1. Hur orkar folk vara så aktiva i denna fruktansvärda värme??? Här i London hade de också marknadsstånd med internationell mat i går

    SvaraRadera