tisdag 13 december 2016

Tiden springer iväg



Jag har fått ett nytt jobb. Jag går till Ester varje måndag och pratar med henne. Ester är 95 år och alldleles klar i huvudet. Hon har gula fläcken så hon ser dåligt, men följer med vad som händer på radion. Det hon saknar är någon att prata med eftersom de flesta som bor på Stattenahemmet inte minns särskilt mycket av det som sker eller har skett. Det är faktiskt ett riktigt kul "jobb".


Varje tisdag och fredag går jag till Camilla på Aktiverum för att delta i hennes underbara YinYoga-övningar. Det här är en fjäril.

Vi hade sammanträde med pianofestivalens Advisory Board i onsdagsmorse och de fyra världskända pianisterna är klara. Här är de:

31 aug - Yeol Eum Son
1 Sept - Marc Andre Hamelin                        Härligt! Härtligt!
2 sept - Christina Ortiz
3 sept - Angela Hewitt



Så var det dags för Chorus Amicis sista julkonsert. Vi repeterade i torsdags och i lördags gav vi konsert i Kvidinge kyrka. Det blev faktiskt succé. Ingen trodde väl att vi utan mer än en enda repetition skulle kunna ge en så himla bra konsert. Så blev det i alla fall. Givetvis glömde jag allt vad fotografering heter, men Netan hade sin kamera uppe och den här bilden fick jag av henne.



I söndags sjöng vi i kyrkokören på en gudstjänst för föräldralösa barn i Hutano som Mariakyrkan har tagit på sig ett särskilt ansvar för. Det blev sånger på lite häftiga språk, men det fungerade det med!

På kvällen var vi på Konserthuset och lyssnade  på HSO som bland annat hade Pastoralsymfonien på sitt program.

Sedan är det Mariakyrkan som står på tur. Kyrkokören och Oratoriekören ger sin julkonsert där på lördag.



Familjen Rimmenstedt bor ju tvärs över gatan och därför ramlar de in genom dörren då och då. Gissa om vi gillar det! Här är det de två killarna som tittat in en stund.



I dag, den 13 december, är det ju Lucia, men vi i min Rotaryklubb fick redan i går lyssna på de välkända sångerna. Det är Wieselgrensskolan med sina musikklasser som sjunger för oss


Eftersom det snart är jul måste ju terrassen prydas med lite julrosor. Skönt att de klarar sig så fint även om det är minusgrader!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar