lördag 24 december 2016

"Lillejulafton"


I år samlades vi hos oss för att fira jul på "lillejulafton" med Johan, Marie, Ellen, Katarina och Daga och så Bob förstås!.


Här börjar vi med sill, öl och snaps.Lite snapsvisor blev det också även om jag det här året inte hade brytt mig om att skriva ut några. Vi kan ju trots allt några stycken ändå.


Jesper levererade förstås sillen som passade fint i det här stället som vi en gång fick av Johan. Det blev löksill, Jespers gourmetsill och Brantevikssill. Till detta drack de som ville Melleruds prima öl och diverse snapsar. Någon gillade bättre vanligt vatten eller cola.


Efter sillen åt vi Ris a la Malta med passerade hallon. Vi valde att ta den efter sillen då vi troligen skulle vara för mätta för den efter kvällens kalkon. Supergott med passerade hallon ovanpå risröran.




Bob var inte med riktigt från första början. Han hade varit på kompisträff i Viken, men nu är han med!


Lite glögg och Ellens "Rudolf med röda mulen" ägnade vi oss åt en stund. Den äldste i gänget ägnade sig förstås åt sin mobil......


Ellen kämpade för att få korthuset att stanna kvar. Det ramlade ihop flera gånger vilket ju inte var så konstigt eftersom vi rörde oss runt i rummet och antagligen rörde på både matta och luftrummet. Men här har hon lyckats!


                                                      Tomtarna var förstås på plats.


På kvällen var det kalkon som gällde. Den åkte ut och in några gånger så att temperaturen skulle vara perfekt.


Johan arbetar med att skära upp kalkonen snyggt och elegent. Katarina ser man i bakgrunden i färd med att lägga pussel.


Jag hade jobbat lite innan med stuffingen till kalkonen, en tranbärssås och så den här grönkålssalladen.


Så här såg min talltik ut när alla godsakerna var på plats. Till detta drack vi ett rödvin Pinot Noir från Californien, "District 7". Jättegott det också!


Vi delade inte ut några julklappar utom en enda, nämligen den här som Ellen fick. De fanns på hennes önskelista.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar