tisdag 22 november 2016

Hemma igen


Borta bra men hemma bäst heter det ju. Nåja, det är mycket som är bäst här hemma, men promenaderna t.ex. och ljuset i november, december, januari, februari.....är betydligt bättre i Las Palmas de Gran Canaria!


Samtal på Dunkers finns det bara här hemma t.ex. I lördags var Lasse och jag och lyssnade på samtalet mellan Niklas Rådström och Lars Svensson. Det blev ett riktigt härligt samtal som resulterade i att vi köpte Niklas Rådströms senaste bok " En Marialegend".

På kvällen fick vi riktigt trevligt sällskap eftersom Ellen kom för att sova över här medan pappa Johan var med grabbarna i Valencia och mamma Marie på Konserthuset för att lyssna på Lena Ph.

Dan därpå var det upp med tuppen eftersom Ellen skulle på fotbollsskola. Hon fixade själv sin havregrynsgröt och sedan bar det iväg strax efter halv åtta då hon blev hämtad av en av tränarna.


Redan vid lunch åkte Lasse och jag iväg till Stadsteatern. Det var Bokens dag och det gick ju inte att missa. Bland andra kunde vi ju prata med den här mannen som bland annat signerade sin senaste bok "Äkta ameikanska jeans".


Inne i teatersalen pågick det sedan samtal mellan olika författare. Det var mindre lyckat eftersom de som samtalade med varandra inte var vana vid mikrofoner och inte riktigt förstod att det satt en publik som gärna ville höra vad de sa till varandra.

I dag, tisdag, har vi haft besök av en trädgårdsmästare som fixat bort alla gamla växter och gammal jord. Nu ser det riktigt hyfsat ut på altanen!



I kväll ska vi lyssna på en stråkkvartett i världsklass. Det är Helsingborgs kammarmusikförening som lyckats få hit den ryska David Oistrakh-kvartetten från Moskva. Det ser vi fram emot!

Det blev en kanonkonsert! Vilket fantastiskt program som Helsingborgs kammarmusikförening bjuder oss på! Whaow!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar