torsdag 24 september 2015

Häftig musik

I tisdags hade vi förmånen att kunna lyssna på danskaTrio Zoom på Dunkers Kulturhus. Det var Kammarmusikföreningens andra konsert den här säsongen.


Det blev en riktig höjdare! Det är inte så ofta man får höra piano, saxofon och slagverk, i alla fall inte på det här sättet. Nu låg de ju inte så här på konserten, men de spelade både ny och gammal musik så medryckande att man visst kan föreställa sig att de också kan ligga så här.


Stefan Baur spelade saxofon underbart bra men priset tog den här tjejen, Ying-Hsueh Chen ursprungligen från Taiwan. Hon spelade slagverk så man höll på att baxna. Man tänker inte att en ung späd tjej kan åstadkomma ett sådant ljud och sådana rytmer. Otroligt häftigt!

I dag var jag på Konserthuset när Lasse spelade bridge. Det blev också en ganska häftig konsert med saxofon, den här gången sopransaxofon.


Konserten började med en tango Adiós Nonino av Ástor Piazzola och sedan följde två verk av den svenske kompositören Rolf Martinsson, Airy Flight ooch Golden Harmony. Att kompositör och solisten har jobbat mycket ihop märktes.  Det var en verkligt skicklig solist som kunde hantera sin sopranssaxofon på ett mycket njutbart sätt.

Konserten avslutades med Carl Nielsens symfoni nr 4 " Det Uudslukkelige". Carl Nielsen ska spelas av orkester och inte på orgel (som jag hörde i somras). Det blev en avslutning som jag var helt nöjd med!

Förresten kan jag berätta efter ett möte i dag med Advisory Board för Pianofestivalen att nästa pianofestival blir den 1 - 4 september 2016 och den därpå blir den 31 augusti - 3 september 2017. Det gäller att boka in dagarna i almanackan!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar