söndag 6 september 2015

Dagsutfärd


Så löd rubriken på Chorus Amicis utfärd till Eslöv med omnejd.

Vi startade med ett besök på Bränneriets Gård i Nöbbelöv.


Här fanns det ekologiska grönsaker och olika produkter av frukt och bär att inhandla.


Förutom självplock av hallon, björnbär och säkert mycket mer i den stora trädgården fanns en lång rad med buskar av det här bäret, Aronia. Det var nytt för mig.


Sedan vi ätit en smörgås och druckit förmiddagskaffe bar det iväg till Ellinge slott.


Här fick vi en intressant guidning av slottets ägare Mikael Wehtje. I dag anordnas det olika konferenser här och man hyr också ut slottet till bröllop, födelsedagsfester m.m.


I den här byggnaden tillverkas Purity Vodka, en dryck som man fått många priser för och som vi också fick provsmaka. Faktiskt riktigt god!


Ringsjö Krog och Wärdshus blev nästa stoppställe. Där åt vi en utsökt lunch, stekt tuppbröst med ingefärssås! Vi satt här inne på verandan.

Eslövs leksaksmuseum var nästa mål, men det blev jag inte förtjust i. Massor, massor, massor med prylar. Jag blev trött bara jag tittatde in i huset.

Självklart skulle vi ge en konsert också. Färden gick nu till Borlunda kyrka.


Teglet som kyrkan var uppförd i var av mindre god  kvalitet och när rasrisken var för stor stängdes kyrkan 1992. Nu är den renoverad och återinvigdes 2001. Den sägs vara den enda kyrkan i sitt slag i Sverige i italiensk nygotik.


Akustiken var förträfflig och vi hade en riktigt fin konsert här framme vid koret. Därefter var det bara att styra kosan hemåt igen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar