onsdag 22 juli 2015

Promenad och musik


Varje onsdag är det lunchmusik i Mariakyrkan. Det kan bli en precis lagom promenad om det inte blåser och regnar för mycket. I går var det ett ganska trevligt promenadväder och jag hann i god tid till Mariakyrkans lunchmusik.


Så småningom blev det ganska fullt i bänkraderna. Stellan Fred använde enbart stora orgeln och han spelade verk av J S Bach, Joseph Jongen (jättefint) och Jeanne Demessieux.

Lene var också i kyrkan och lyssnade. Hon berättade att hon skulle gå till S:ta Anna och lyssna på kvällsmusiken där. Vilken bra idé! Vi hade tänkt gå på bio på Röd Kvarn, men när jag kollade läget där, visade det sig att de hade semesterstängt tills på lördag. Lasse tyckte det var en bra idé att åka till S:ta Anna.

Innan vi gjorde det körde vi in till sta'n och hämtade Lasses handikappkort. Nu kan vi ställa bilen på platser som är skyltade för handikappade. Suveränt!


I S:ta Anna kyrka spelade duon HofFolk, dvs  Anna Cederquist och Fredrik Bock. Det blev mest folkmusik men också Bach på gitarr. Barockgitarren blev behållningen den här kvällen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar