torsdag 9 juli 2015

Mitt i veckan händer det också saker


I onsdags kom Britta och Annika S hem till oss för att spela bridge. Det blev några timmars nyttig hjärngymnastik.

Johan, Marie, Ellen och Bob gjorde oss sällskap fram emot kvällen. Det blev ingen soppa den här kvällen utan Johan satte igång att förbereda middagen och trots regnskurar och blåst fixade han att grilla ryggbiffen. När vi var färdigspelade efter c:a fem timmar kunde vi sätta oss till ett färdigdukat bord och njuta av rätterna.


Här var det grillad ryggbiff, paprika, champinjoner och lök.


Salladsbladen fick sällskap av rödlök, champinjoner, broccoli, gurka och parmesanost.

Till detta fick vi ugnsbakad färskpotatis och en yoghurtsås. Desserten bestod av glass för de som så önskade och kaffe med biskvier från konditoriet Två Systrar.

Det kändes kolossalt lyxigt att sätta sig till bords utan att behöva bekymra sig ett dugg för vad som skulle sättas på bordet. Men jag har ju världens bästa familj!


I torsdags stämde jag träff med Annika K och Hans för ett besök på Lousiana. Det blev också en upplevelse.


Man bjöd på två stora utställningar. Här är en bild från Afrika-utställningen. Det var så oerhört mycket att ta till sig så det blev nästan i mesta laget, men Afrika är onekligen stort och har massor att visa av arkitektur, kultur och identitet som var temat för utställningen.


Därför var det ganska skönt att få en möjlighet att sitta ner i ett av rummen för att samla sina intryck och när man fick lust slå ett öga på någon av videobilderna.


Den andra utställningen bestod av verk av Peter Doig. Den vill jag gärna se om. Här fanns mängder av enormt stora och ofta färgrika målningar. Det fanns några alster som var nästan helt vita också! Som sagt, ett nytt besök för att studera den här konstnären lite mera ingående skulle inte kännas helt fel.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar