onsdag 15 april 2015

Härlig konsert


Helsingborgs Kammarmusikförening arrangerade i går en konsert tillsammans med Musik i Syd. Det var ingen mindre än Brodsky Quartet som vi fick lyssna till - och se!


Efter att lyssnat till dessa musiker förstår man att de är världsberömda! De spelade musik från 1600-talet (Purcell) fram till alldeles nyskriven musik skriven till Brodsky-kvartetten. Däremellan Schubert, Borodin och Sjostakovitj.


Verken presenterades av Daniel Rowland, längst till vänster på bilden och inte nog med det! Vi satt till höger i konsertsalen, för ovanlighetens skull, och fick nöjet att se ansiktsuttryck och engagemanget hos denne musiker som bara gjorde musiken än mer njutbar.

Introduktionen tillsammans med Pelle sköttes av violaspelaren, nr tre från vänster, Paul Cassidy, och han var mycket underhållande sas det (jag hann inte lyssna på det) och lika uttrycksfull i sitt spelande som Daniel.

Vilken fantastisk musikkväll, rena lyftet!

Det gjorde inte så mycket att vi bara fick se andra halvleken på Champions League mellan Atl och RM. Det blev ju inga mål varesig i första eller andra halvlek.  Nej, behållningen den här kvällen blev Brodsky-kvartetten!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar