tisdag 28 april 2015

Härlig helg


När Andreas, Josefine och Alexis var här måste vi ju kolla restaurangen Col & Cocktail,  som Andreas ritat inredningen till.


Interiören var riktigt häftig, men det var ljudnivån också! Det gick inte att föra ett vettigt samtal, men det är nog inte tänkt att vi gamlingar ska frekventera stället heller .. kanske ...


Här ser det ut som om både Marie och Ellen i alla fall kan ta ett snack med Lasse i väntan på maten.


Dagen därpå, i lördags, hade vi vår månatliga familjemiddag här hemma. Det var minsann inga dåliga drycker som familjen Rimmenstedt hade med sig. Vi började med champagne till nässelsoppan.


Till huvudrätten, kalvgryta med rabarber, ingefära och saffran, drack vi det här helt underbara rödvinet, en Syrah från USA!
Till desserten, som var en halloncheesecake, drack vi en Sauternes, Castelnau de Suduiraut.

Det blev härliga samtal kring middagsbordet och det kunde säkert ha fortsatt långt fram på småtimmarna, men Ellen skulle ju upp till fotbollsträning nästa dag så det blev ändå relativ tidig hemgång.

Jag har verkligen världens härligaste familj!

Söndagen ägnade Lasse åt planering inför sin deklaration. Han har ju en del att redovisa i samband med försäljning av gårdshus och mark. Det tog hela förmiddagen och lite till. På kvällen tog vi dock bilen in till stan för att lyssna på konsert med HSO och solist.


Det var den här mannen, Filip Draglund, som genomförde sin diplomkonsert. Vi fick först lyssna på Haydns trumpetkonsert och efter paus på uruppförandet av Benjamin Staerns " Surprise!, Concertino för liten orkester". Det var verkligen en mästare vid trumpeten, en fullfjädrad virtuos, för att kopiera recensentens lovord. Härligt, härligt!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar