söndag 14 september 2014

På besök i Stockholm


Det var några år sedan.....men i fredags körde vi upp tillsammans med Annika och Arne för att lyssna på Annikas dotter Malin när hon sjöng i Mozarts opera Idomeneo på Drottningholmsteatern.


Annika och Arne hade kaffe och bullar med sig. Här tar vi en välbehövlig paus i Ljungbytrakten.


Vi tog in på hotell Amaranten på Kungsholmen, parkerade bilen i hotellets garage och tog oss sedan efter lite bekymmer med T-bana och taxi till Drottningholmsteatern.


Malin var helt fantastisk i rollen som Elettra. När vi sedan fick veta av mamma Annika att hon suttit på lasarettet med sin son i fyra timmar just den dagen blev hennes prestation ännu märkvärdigare. Vilken röst hon har och vilken skådespelare hon är. Det är inte konstigt att mamma Annika är stolt!

Lördagen vandrade jag runt i Stockholm som bjöd på ett soligt och varmt väder. Man både paddlade och sprang Maraton (samtidigt som i Helsingborg) och jag njöt av att vandra runt i alla kända kvarter.

NK fick förstås ett besök liksom Kungsan. Sedan vände jag tillbaka mot Kungsholmen och där fanns förstås härliga miljöer runt polishuset och Kronbergsparken.


Polishuset  rymmer mängder av poliser och  är omgiven av en vacker park
Ikaros med Draken av Barbro Lindvall-Liljander. rest 1979 i Kronbergsparken
Det tog lite drygt sex timmar att köra hem, men söndagar brukar vara relativt fria från långtradare i alla fall norrifrån. Så var det också i dag så allt gick som smort. Nu ska vi ägna resten av dagen åt att höra hur det gick i valet. Spännande!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar