söndag 23 december 2012

Lillejulafton

Så var det dags för en av julens höjdare, lillejulafton hemma hos Johan, Marie och Ellen. Det var dock inte helt lätt att ta sig ut till dem! Jag tänkte ta bussen och ställde mig i god tid vid hållplatsen. Det var bara det att det kom ingen buss! Alla Helsingborgs bussar var inställda! Det snöade och blåste för mycket!! Det fick bli en taxi ut till Laröd. Det började förstås med champagne. På bilden ovan håller Johan på att lägga upp den otroligt goda marinerade laxen.


Huvudrätten fick vi förse oss med var och en. Läcker, som synes, också den förstås! Här är det Jennys tur. Italienskt rödvin, Valpolicella Ripasso serverades till.

Innan desserten var det julklappsutdelning. Här är Ellen och Olle i full gång med att förse oss alla med härliga paket. Sedan blev det vaniljpannacotta med blåbär. Kaffe med avec serverades givetvis.
Sedan var det full rulle på olika vis. Lille-Johan och Ellen snurrade runt i vådliga luftfärder. Johan spelade på sin nya fina julklapps-gitarr och vi var flera som fick prova på. En av de häftigaste händelserna var lotteriet på våra två medhavda presenter. Det gällde att slå en etta eller sexa med två tärningar och så fick man välja vilka paket - oöppnade som man ville ha. Det pågick i fem minuter. Sedan öppnades paketen och en ny rövaromgång startade. Lille-Johan blev helt utan, men jag hade turen att få tre fina paket! Önskeklappar!

Kvällen avslutades med underbart goda ostar och portvin. Debattens vågor gick höga, men när klockan hade passerat halv ett tyckte Ellen det var dags att krypa till kojs och vi andra funderade väl en stund på om inte också vi skulle söka upp en säng så småningom. Krister som hade avstått både champagne, vin och avec trodde sig klara av att både skjutsa hem mig och fortsätta färden hem med familjen till Hofterup. Det gjorde han med den äran.
Tack kära Johan, Marie och Ellen för en verkligt härlig lille-julafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar