måndag 6 februari 2012

Vilken dag!

I dag hade vi, Gunilla och jag, bestämt oss för att ta med Stina på en utflykt på ön, bland annat för att titta på mandelträden som fortfarande stod i blom. Vilken dag det blev! Strålande sol från en alldeles klarblå himmel hela dagen. Det var länge sedan jag upplevt en så fantastiskt klar och fin dag i bergen.

Vi började med att åka upp till El pozo de los Nieves och utsikten mot Roque Nublo och Teide på Tenerife var det som synes inget fel på.


Trots det flödande solskenet bet det lite i kinderna och vi kunde konstatera att marken var frusen och att en del av snön fanns kvar. Det var kanske inte så konstigt. Vi befann oss ju på 1910 m höjd!


Det här taket är byggt över brunnen - pozon - där man sedan 1690-talet samlat och pressat snö. Isen som bildades användes sedan för att kyla mat m.m. långt innan kylskåp och frysar fanns.



Nu var det dags att ta en närmare titt på de blommande mandelträden så vi styrde kosan mot Tejeda. Där hittade vi de här vackra blommorna. Vi passade också att äta lunch och goda mandelkakaor.


Eftersom vädret var så strålande gjorde vi en avstickare till Artenara. Naturligtvis fanns det emblematiska Roque Nublo också att beskåda härifrån. Bilden tog jag inne på Casa Cilla.

2 kommentarer: