lördag 5 februari 2011

Roque Nublo och Cruz de Tejeda




Vilken dag! Solen strålade från en klarblå himmel när vi var tio tjejer som satte oss i en buss för att dels åka upp till Roque Nublo och dels hälsa på Anneli och Luis i deras härliga hus i Cruz de Tejeda. Det var Läslustan plus ytterligare några goda vänner som samlats för en heldag tillsammans.

Väl uppe på toppen kunde vi njuta både av utsikten och av kaffe och kanelbullar som Kati hade fyllt sin ryggsäck med. Vi kunde också beundra en klättrare som tog sig ända upp på toppen av Roque Nublo, visserligen med hjälp av diverse redskap, men det var ändå imponerande att se hur han kunde klättra upp på den lodräta bergsväggen.

Sedan bar det iväg till Cruz de Tejeda där Anneli och Luis har sitt hus. Luis hade värmt vattnet i poolen till drygt 37 grader! Det var ingen av oss som tvekade att kliva i och vi kunde njuta av det varma vattnet och heta strålar som masserade rygg och mage. Kallt vitt vin därtill smakade härligt förstås.

Eftersom det var knytkalas dukades det upp en buffet med flera spännande exotiska rätter och värdfolket bjöd på riktigt gott rödvin från trakten.

Utsikten var bara otrolig. Det var svårt att se sig mätt på den. Vädret var ju dessutom fantastiskt! Från bordet där vi satt och åt kunde vi se både Roque Nublo, Bentayga och Teide. Senare på kvällen såg vi dessutom ljusen från Santa Cruz på Tenerife!

Jag överraskades med att Ann till mig överräckte ett vackert kanariskt halssmycke från Läslustan i avskedspresent. Gunilla hade gjort två kortremsor med foto på alla i Läslustan som jag dels kan sätta upp på kylskåpet och dels ha som bokmärke.

En fantastisk dag som jag kommer att minnas länge, länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar