torsdag 6 juni 2024

Ellen tar studenten

 

Här står Ellens mamma, pappa och mormor utanför Hotel Vault och väntar på att studenterna ska komma ner för Terrasstrapporna. 


 Nu är de på väg ner för trapporna, alla studenterna från ProCivitas. 

Här är hon! Härliga underbara Ellen. Johan håller bilden på Ellen, inte så gammal precis. På bilden står det "Ellen NA  3A". Där har hon studerat.

Nu bär det iväg för Ellen tillbaka till skolan. Vid tretiden ska hon komma tillbaka hit, för då skall alla studenter i Helsingborg komma nerför Terrasstrapporna. Därefter ska de gå ner till Hamntorget och leta upp de lastbilar som respektive skola ska åka i.


Eftersom alla lastbilar med studenter körde på Kungsgatan och några varv längs Drottninggatan- Kungsgatan- Hamntorget, gick jag hem för att kunna ta ett foto på alla bilarna. Några av bilarna var utan tak över flaket, men de flesta var enbart öppna i sidorna. Det är som synes ganska många lastbilar.


Jag tog bussen ut till Laröd. Festen där skulle börja halv sex. Det tog lite längre tid för Ellen att komma loss från lastbilarna och åka hem med mamma och pappa. Strax före klockan sex kom de hem i alla fall. Massor med kramar blev det förstås, även för farmor. Det var mormor Gun, som tog de här bilderna! Härligt!

Bubbel att dricka fanns det hela tiden och Johans kompis Anders stod vid grillen och levererade godbitar hela tiden. Tyvärr fixade jag ingen bild på honom. Solen sken, men plötsligt kom det en skur. Som väl var fanns det parasoller att krypa in under.

Utanför huset hade de satt upp ett stort tält och där kunde vi krypa in i gott förvar för eventuella skurar.

Strax före klockan nio tackade jag för mig och promenerade ut mot busshållplatsen Laröd Östra. Det tog fem minuter innan bussen kom, men jag hade världens tur, för precis när jag gick in i busshållplatsen började det ösregna! Jag hade ju inga regnkläder och ville naturligtvis inte bli genomblöt. Hur skulle jag klara mig från Helsingborg C och hem utan att bli blöt? Jag bestämde mig då för att byta buss innan Stattena för att ta 1:ans buss så att jag kom lite närmare Sundstorget. Jag klarade mig! Inte en droppe regn fick jag! Hurra! Vilken dag! 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar