måndag 7 augusti 2023

Födelsedagskalas i Bohuslän m.m.

 



Innan jag åkte iväg till Göteborg, Stenungsön och Grötån hände det lite saker i Helsingborg också. På onsdagseftermiddagarna är det aktiviteter vid Terrasstrapporna. Det är sång och musik och i onsdags var det den här konstnären som påbörjade ett verk om Helsingborg.  När det är färdigmålat kommer det att ställas ut på Kulturhotellet på söder. Det blir en promenad dit när vädret tillåter.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Egentligen skulle födelsedagsfesten hållits på Ljungskilegårdens hotell, men när födelsedagsbarnet inte mådde så bra blev det inställt. Men....det tog bara några dagar så blev hon så frisk att vi inbjöds till en fest hemma hos henne på Grötån i stället. Den här bilden fick vi för att se att det ser helt okej ut med både Maggan och Anders.



På torsdagen tog jag bussen upp till Göteborg och sedan tåget till Stenungssund där Kerstin hämtade mig. Hemma hos Kerstin och Tomas bodde Karin och hennes döttrar Viktoria och Charlotte. Det betydde att Tomas fixat rum åt mig på Stenungsbadens hotell.


Det blev förstås nästan lika härligt som hemma hos familjen Nordenham-Murby. Älska livet går bra här också.


Tomas bjöd mig också på Spa och i den här bassängen kunde jag konstatera att det var längesedan jag simmade. Himmel så dåligt det gick! Benen sjönk ju oroväckande. Det gäller att boka in sig på badhuset när jag kommer hem och börja träna.


Nästa gång jag kommer hit, hoppas jag att det blir en simtur i havet.



Jag gick förstås hem till Kerstin och Tomas efter att ha ätit frukost och provat på Spa. Sophie kom också och tittade in då och då. 


Sophie hade självklart mig sig Alicia, och här är det mormor Kerstin som kramar om henne.



Så var det dags för födelsedagsfesten. Här står 80-åriga Maggan och är riktigt glad.


Det blev många gäster. Vi hurrade och sjöng. Anders hade gjort ett speciellt sånghäfte som innehöll både sommarsånger och dikter till Maggans ära. 


Här sitter flera av de härliga barnbarnen Lyckefors och Wardi. Vi hurrade och sjöng också för Linnéa som fyllde 15 år dagen efter mormor Maggan.


Lite godis måste man ju ha. Här är det Melvin som provar på att slå sönder bocken som hänger i repet ovanför marken. Varför? Jo, bocken var ju full av godis! Han lyckades!


Det var underbart väder hela fredagen, så festen på utomhusbalkongen blev ju perfekt. Det blev också färden både till Grötån och tillbaka till Stenungsön. Vi åkte i två motorbåtar!

TACK FÖR EN UNDERBAR VISTELSE I MITT HÄRLIGA BOHUSLÄN!



o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



När jag väl kommit hem kunde jag konstatera att jag har det ganska bra här hemma också. Johan hade satt upp den nya gardinstången och gardinerna. Samtidigt väntade han på fåtöljen som vi hade köpt på IKEA under tisdagen och som levererades under fredagen. Härligt, härligt! Tack käre Johan! Nu fattas bara skrivbord med dator och bokhyllan så är mitt arbetsrum klart! 














1 kommentar:

  1. Oh vilket fint arbetsrum du kommer att få.

    SvaraRadera