tisdag 13 september 2022

Med Rotary på Fyn

 


Tidigt i lördags morse kom Inger och Elisabeth för att hämta mig . Vi tog "brovägarna" över till Fyn. Här är vi på Öresundsbron. Sedan gick färden vidare över Själland och så småningom körde vi också över Stora Bältbron. Så var vi på Fyn och i Nyborg, Danmarks huvudstad innan Köpenhamn!






Vi bodde på det här stora hotellet som ligger underbart vackert vid havet.


Anledningen till att vi tog oss till Nyborg var att vi hade en träff med vår vänklubb Wedel från Tyskland. Här står Wedels president Eugen Dumitrescu, vår president Carl Mattsson och så den danska klubben Nyborgs president, som jag inte har namnet på tyvärr. Var och en av presidenterna höll tal och Inger och jag satt ganska nära som synes (trots att det bara är nacken på Inger som vi kan se här)!



Naturligtvis fick vi dessa härliga chokladbitar, som vi brukar få, från Wedel! 



Vi gjorde många långa promenader. Solen strålade och det var ganska varmt hela lördagen.


Naturligtvis kom vi också upp till de gamla slotten och Vor Frues kirke som skymtar i bakgrunden. 

Det blev en härlig middag på kvällen med god mat och mycket vin. Jag tror vi var drygt 40 personer. Efter frukost på söndagsmorgonen satte vi oss i bilen och körde hem. När vi kom hem räknade Inger ut att hon hade kört 48 mil med oss! 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Eftersom vi var så tidigt hemma igen på söndagen passade jag på att gå till Mariakyrkan klockan 17:00 för att lyssna på Tomas Trulsson trio. Det blev härligt spel på båda saxofonerna och gitarristen var också skicklig. Det var Cathedraljazz sista konsert i Mariakyrkan. Trevlig idé. Hoppas det så småningom blir mera jazz i framtiden i Mariakyrkan!




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar