torsdag 14 oktober 2021

Vänner och musik

 


AW med HSO är det en timme på onsdagarna. Orkestermedlemmarna är vardagsklädda och dirigenten berättar om verket som spelas. Här är det Daniel Cohen som dirigerar och berättar om Jean Sibelius Symfoni nr 2.



Sibelius Symfoni nr 2 spelades också under torsdagskonserten, men det var efter paus. Före paus var Emil Jonason solist vid Mozarts Klarinettkonsert. Jag tyckte precis som recensenten i Helsingborgs dagblad att Sibelius Symfoni var behållningen.


o-o-o-o-o-o-o-o-o



Under fredagen träffades det här gänget på restaurang Regio. Det är underbart att få träffa vännerna igen och när det dessutom serveras riktigt god mat blir det en riktig höjdare. Om jag börjar från vänster så är det Nisse, Inger, Tina, Åke, Regina, Ulf, jag, Gösta och Gull-Britt som sitter runt bordet.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Samtal på Dunkers  brukar jag gå och lyssna på. I lördags var det Li Pamp som var gäst. Tyvärr var det svårt att höra  vad hon berättade eftersom hon pratade alldeles för fort. Vi var flera som tyckte det, förstod jag efteråt. När hon är på TV går det ju att få en textremsa så att det går att "höra" vad hon säger.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Så var det dags för kyrkokören att medverka under en gudstjänst för första gången sedan pandemin bröt ut. Vi sjöng Jubilate Deo av Britten,  Ave verum corpus av Elgar, Jag förtröstar på Gud av Österberg och Except the Lord build the house av Caesar. Härligt, härligt, härligt att få sjunga igen!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Lunchmusiken i Mariakyrkan i onsdags blev en riktig höjdare. Ole Kristian Andersen spelade trombon och Nils Tykesson satt vid flygeln och vid orgeln. De spelade verk av Schubert och Schuman. Solen strålade så fotot blev inte så bra, men det störde inte varesig musikerna eller oss i bänkraderna. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Föreningen Jazz i Helsingborg har ofta konserter på TheTivoli. I onsdags kväll var det Karl Olanderssons kvartett som spelade. Karl Olandersson var verkligen en riktig höjdare på trumpeten!



o-o-o-o-o-o-o-o-o-o














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar