lördag 6 juni 2020

Så är vi inne i juni och nu festas det!




Juni månads kalenderbild är Edvard Munchs Skriet. Jag såg konstverket nere på Arken för flera år sedan och blev överraskad av att tavlan var så liten. Den ger ett betydligt större intryck när man ser den på bild.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


I tisdags var jag ute hos Petra på Eco face i Mörarp. Hon berättade då att hon kommer att gå en mycket kvalificerad utbildning under ett år och kommer därför att ha stängt troligen från augusti. Hon har som väl är tips om var jag ska ta vägen under tiden som hon är borta.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Så var det födelsedagskalas igen! Inger, som fyllde 75 år i onsdags, bjöd 36 vänner till Pålsjö paviljong där vi kunde få ett glas bubbel och lite tilltugg samtidigt som vi sjöng och hurrade för Inger. Det går alldeles utmärkt att både prata och sjunga fast man står en bra bit ifrån varandra!


Här är det Claes som hjälper till att hälla upp champagnen och Ellen hjälper till.


Pelle höll ett jättefint tal till Inger där han liknade henne vid en kulturens daggmask, som beredde kulturarenan, så att så många som möjligt skulle kunna delta och besöka alla kulturevenemang.


Sverker dirigerade En vänlig grönskas rika dräkt och det kändes som om vi alla fortfarande sjöng med i Kammarkören eller Konserthuskören eller Felicitas eller vilken- vilka körer det nu är som de flesta av oss sjungit i.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


I går, fredags, firade man studenten här i Helsingborg. Det var inget utspring från Terrasstrapporna, men det sprangs på flera olika ställen. Den här lilla gruppen började ute vid slutat av Kvickbron och försvann sedan till Tivoli.


När jag fortsatte promenaden in på sta'n var det ett förfärligt oväsen av alla bilar som tutade och studenter som visslade i visselpipor. Jag tyckte det såg lite otäckt ut när de satt utanför bilarna. De körde inte långsamt precis, men troligen gick allt bra. Sjung om studentens lyckliga dar!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Promenaden under nationaldagen blev ganska blöt. Jag trodde jag skulle komma undan det svarta molnet mot norr, men det gjorde jag inte. Det blev häftiga regnskurar med hagel och kraftiga vindar. Bra, jag hade tänkt tvätta mina jeans, men nu slapp jag!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Vad åt vi då på Sveriges nationaldag? Jo, Jespers fina varmrökta lax med tillbehör och så svenska jordgubbar med laktosfri SIA-glass som dessert.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar