måndag 6 maj 2019

Sköna maj välkommen...



I torsdags satte jag mig på tåget till Malmö för att träffa Helena H. Vi gick på Moderna museet. På hela bottenvåningen fanns Andy Warhol representerad, bland annat med det här verket.

__________




Mest intressant tyckte vi nog att Carl Fredrik Reuterswärd var. Dessa båda tavlorna gjorde han sedan han fått en stroke (tror jag det var) som gjorde att han inte kunde måla med höger hand. Dessa båda har han alltså gjort direkt efter sin sjukdom med vänster hand. Ganska häftiga. Hans pistol fanns förstås också med i utställningen.

__________




Louise Bourgeois, född 1911, började sin konstnärsbana efter att hon fyllt 70 år! Hennes utställning kallades " Blue is the color of your eyes". Det var kanske en av de konstnärer på utställningen som 
var svårast att ta till sig.

__________

Höjdpunkten var givetvis att träffa Helena och samtala med henne. Vi åt förstås en härlig lunch och fick tillfälle att resonera om allt mellan himmel och jord. 


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I fredags gick vi till Stadsteatern - Lillan - för att se Woyzeck. En fantastisk pjäs och underbara skådespelare. Här ser man alla fyra, Emma Mehonic, Gustav Berg, Robert Olofsson och Cecilia Borssén.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o




Eftersom jag inte hade någon speciell aktivitet under lördagen promenerade jag ut till Sofiero. Rhododendron finns det gott om här och de har redan börjat slå ut i full blom. Härligt!


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Till söndagskonserten var den här unge mannen engagerad. John Nalan har spelat vid lunchkonserterna under flera pianofestivaler här i Helsingborg och vi blev mycket goda vänner under den tiden. 


Det blev en jättefin konsert. Först spelades Mozarts pianokonsert nr 20 i d moll och efter paus framfördes Franz Liszts Totentanz, som kräver en pianist med otrolig fingerfärdighet. Det har John! Det blev omedelbart stående långvariga applåder. Kul att både se honom och höra honom spela igen!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar