måndag 15 februari 2016

Både sol, film och musik




Som tur är har solen tittat fram igen den här veckan! Det är bara att sätta på sig promenadskorna (MBT) och ge sig ut i terrängen! Eftersom jag är förtjust i miljöer med vatten drar jag mig gärna ner mot Sundet, vilket fungerar också för oss som bor i Laröd.


Det blev två biobesök i veckan. Först såg vi Carol och någon dag därefter The Danish Girl. Den ena huvudrollen i den senare filmen hade Alicia Vikander och hon har ju nominerats till en Oscar för bästa biroll. Bilden visar Eddie Resmayne som gjorde rollen som "The danish girl". Det var en helt underbar film och båda skådespelarna spelade helt fantastsiskt.


Söndagen blev fylld av musik. Kammarmusikföreningen hade Triodag, vilket innebar tre konserter på en dag. Det började med den här trion, Trio LEK,  kl 12:00. Daniel Migdal, David Huang och Frida Fredrikke Waaler Waervågen (långt namn). Namnet på trion vill berätta att de tycker det är roligt att spela och det märktes! Sjostakovitjs Trio nr 2 i e moll t.ex. Jag njöt!


Kl. 14:30 var det dags för Stahlhammer Klezmer Classic med stöd av Per Johansson på klarinett. Det blev klezmermusik för hela slanten. Violinisten Semmy Stahlhammer kunde verkligen hantera sin fiol, men så är han ju också konsertmästare vid Kungliga Operan i Stockholm. Att Per Johansson är en skicklig klarinettist visste vi ju redan. Kul i sammanhanger var att Lasse och Per kom att prata klarinetter utifrån Lasses gamla exemplar. Vi får väl se om det blir en fortsättning på det!


Som sista konsert under dagen fick vi lyssna till Jan Lundgren och Duo Pannacotta. Det blev en härlig avslutning på en verkligt fin musikdag. Improvisationer över klassiker som både Bach och Mozart, härliga jazzlåtar med Jan Lundgrens underbara improvisationer på flygeln och så tjejerna i duon Pannacotta, Anna Thorstensson och Charlotta Weber Widerström både spelade cello och sjöng, ibland tillsammans med Jan Lundgren men också på alldeles egen hand. Häftigt med jazz på två cellon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar