tisdag 9 februari 2016

Aktiviteter inomhus


Som väl är händer det en hel del inne i varma och sköna rum när solen gått och gömt sig, regnet öser ner och vinden aldrig mojnar.


I fredags var vi hemma hos Annika och Staffan i sta'n och spelade bridge. De bjöd på en härlig rotfruktssoppa med underbara tillbehör. Kaffe och tårta efter bridgen var inte heller så dumt. Jag fick receptet på Semmelkladdkakan men tog aldrig någon bild. Det får bli när jag själv gör den så småningom.


I lördags var vi hembjudna till Ulf. Inte heller här fotograferade jag det vi åt. Allt var som vanligt kollosalt väl förberett och vi fick en härlig eftermiddag/kväll tillsammans med värden själv och de två övriga gästerna regins och Nisse.


Eftersom det var fastlagssöndagen sjöng kören under högmässan. Mats spelade Litanie av Marcel Dupré som postludium. Oj, vad vi kommer att sakna honom när han flyttar till Johanneskyrkan i Malmö!

Bilden visar dock inte kyrkokören utan oratoriekören som just nu tränar för fullt för att sjunga Brahms Ein deutsches Requiem den 23 mars, på dymmelonsdagen i stilla veckan.

Brahms var det också under söndagens konsert på Konserthuset med HSO och Lunds studentsångare. De sjöng bl. a. Brahms kantat Rinaldo för tenor, manskör och orkester. Nåja, jag föredrar nog andra verk av Brahms.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar