torsdag 27 augusti 2015

Systerträff


I går var det dags för "syster"-träff med tjejerna från Chorus Amici. Den här gången hemma hos Netan och med temat vilda växter. Innan jag berättar om det lägger jag in några bilder från det som hände i veckan.




Den här bilden är från Mariekirken i Helsingör. Där begravdes Johs i tisdags. Johs sjöng tenor i både Konserthuskören, Felicitas och Chorus Amici. Förutom att han var en skicklig tenor var han en underbart trevlig människa. Vi var ett litet gäng som tog oss över Sundet och tog farväl genom att sjunga "En vänlig grönskas rika dräkt". Kistan längs fram hade inga blommor utan de var utlagda på det här viset. Efter sista psalmen bars kistan ut över de här blommorna till en väntande bil. Det var inga avsked framme i kyrkan utan de anhöriga samlades en kort stund vid bilen innan den körde iväg med kistan. Det kändes helt underbart att slippa se på när alla lägger en blomma på kistan och tar farväl på det viset.


Promenera måste jag och det är inte särskilt svårt när man kan njuta av alla de vackra bilder som Sundet bjuder på. Här är en av dem.


Så var det dags för de vilda växterna. Den här buketten prydde bordet där vi åt en härlig lunch och Netan hade lagt en lapp med namnen på alla växterna som fanns i vasen.



Jag kunde inte låta bli att ta en bild på den 18 år gamla Julia som trivdes bäst här uppe i fönsterkarmen och gärna lät sig kelas med.




Vi hade tur med vädret eftersom allt regn som var utlovat kom på morgonen. Här är några "systrar" som kollar basängen innan det är dags för kaffe/te och kakor och testet på vad vi  kunde om träd och buskar. Kunskaperna var kanske inte helt 100%-iga. Av sexton bilder tror jag att vi klarade nio!

Nästa träff blir hemma hos Elisabeth någon gång strax efter nyår.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar