måndag 17 mars 2014

Kammarmusikfest


I går var det kammarmusikfest i Konserthusets lilla sal. Musik av hög kvalitet kan vi verkligen glädjas över här i Helsingborg!


Det började med den här unga violinisten, 17 åriga Kaya Möller, som bl.a. spelade Carl Nielsen lika musikaliskt som Paganini. Dessutom var hon tekniskt skicklig, virtuos.

Det var tre konserter. Kaya började med sin konsert kl. 15:00, kl. 17:00 kom sex blåsare och en pianist. Vid sista numret fick man förstärkning  med en violin och en cello. Det blev verkligen underhållning av hög klass! Beniko är otrolig på flygeln och de övriga musikerna - de flesta från Symfoniorkestern - har verkligen hög klass. Det blev en härlig blandning av W.A.Mozart, Gernot Wolfgang, Stanley Fridman m.fl. En av höjdpunkterna blev Albert Schnelzers Driv för flöjt, fagott och piano. Den andra avdelningen avslutades med Martinus La Revue de Cuisine som framfördes med humor. Det märktes verkligen att musikerna tyckte det var kul att leka köksredskap!


Det var inte så lätt att få en bra bild, men den här får duga. Det är blåsarna som presenteras av Pelle.

Kl. 20:00 var det dags för den nybildade stråkkvartetten Virtua. Musikerna i kvartetten heter Gordan Trajkovic, Fredrik Burstedt (som kom direkt med flyg från Sthlm eftersom han dirigerat i Berwaldhallen), Markus Falkbring och Tobias van der Pals.

Höjdpunkten för mig blev Béla Bartóks stråkkvartett nr 1. Den presenterades också på ett helt underbart sätt av Markus. Han berättade både om tonsättaren och verket så att jag fick rysningar. Det var inte bara jag som tyckte så för han fick en varm applåd av publiken efter sin presentation.

Under konserten fick jag så veta att Ellen nu varit och tittat på en hundvalp, mops, som hon kommer att få. Gissa om hon är lycklig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar