fredag 29 november 2013

Lite kultur


Johan Wolfgang von Goethe skrev Den unge Werthers lidanden 1774. Nu ger man en dramatisering på Helsingborgs Stadsteater. Det sägs att under tiden som Goethe skrev detta verk var han själv drabbad av olycklig kärlek. Uppenbarligen har det inte hänt så mycket sedan slutet på 1700-talet. Känslor är som de är och vi reagerar ganska lika på dem oavsett i vilket århundrade vi befinner oss.

Här är det Lotte spelad av Ester Claesson och Werther spelad av Robert Olofsson. Ibland tyckte jag nog att speciellt monologerna var lite väl högtravande. Lasse tyckte precis likadant.


Högtravande var däremot inte den här härliga, spralliga kvartetten, New Zealand String Quartet, som spelade på Kammarmusikföreningens konsert i går, torsdag. Det blev både Brahms, Ravel (som jag gillade mest) och så två nyzeeländska tonsättare som bl.a. inspirerats av folkmusik.

Här hemma börjar det bli lite trångt i skåp och hyllor, men det går ju att använda bord, stolar och golv att ställa prylar på, flaskor.t.ex. Här är några stycken, en del finns förstås kvar i skåp och hyllor....


Vi ska väl klara oss över julen tror jag.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar