måndag 16 september 2013

Sen sist

I lördags var vi ute på farmen och plockade lite bland fruktträden. Aroma- äpplena fyllde snabbt korgen och en liten spann med plommon fick vi också med oss. Vi lämpade av en del i Laröd men det blev som synes ganska mycket kvar att både äta och använda för att prova nya recept på äppelkakor och annat gott.

Efter kyrkovalet i söndags lyssnade vi på HSO som verkligen gav allt i Bruckners 4:e symfoni. Detta under ledning av den eminente Manze. Före paus lyssnade vi på Schumanns pianokonsert i a moll. Pianisten Stephen Hough blev en positiv bekantskap. Det är ganska fantastiskt att så många pianister av världsklass besöker Helsingborg!

På vägen upp till Skolmuseet där vi i dag hade sammanträde med Museiföreningen passerade jag den här rabatten. Det gäller att ta vara på och njuta av blomsterprakten så länge den varar. Att hösten närmar sig märks annars ganska tydligt. Det går inte att promenera bararmad längre.

Här funderar en del av gänget på om föreningen skall läggas ner eller om vi ska försöka vara kreativa och bjuda våra medlemmar på intressanta, spännande och exklusiva upplevelser. Vi får väl se var vi hamnar så småningom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar