lördag 28 september 2013

Kultur för hela slanten


Dunkers Kulturhus visar just nu en ganska häftig fotoutställning som fått namnet "A Kick Out of Africa". i går invigdes den av den danska ambassadören Kirsten Malling Biering.

Fotografen Tine Harden var naturligtvis också närvarande. Som vanligt hade Lena Wilhelmsson gjort ett jättefint jobb med hela utställningen. Hon fick också jättemycket beröm av alla inblandade.


Massor av aktiviteter pågår under hela utställningsperioden fram till den 16 februari. Just nu pågår också ett intensivt dokumentationsarbete av det lokala fotbollslivet i Helsingborg. Ganska häftigt är också att se ett konstnärligt filmporträtt av Zidane! Det visas i salen 81kvm. Gratis entré! Man får bl.a. se matchen Real Madrid - Villareal 2005.

I dag blir det mera kultur. Konst på stan har flera fönster med jättefin konst. Karin Håkansson har flera fönster fulla med underbara tavlor och häftiga skulpturer. Hon var närvarande i egen hög person och berättade för alla som ville lyssna om sina verk, tekniker och annat. Häftigt!

Julia och Romeo ges i dag på Röda Kvarn. Det är Kungliga Operan som direktsänder baletten i Mats Eks regi . Jag ser verkligen fram emot några timmar i Tjajkovskijs sällskap! Nu nästan känner jag att det är någon som tänker: men heter det inte Romeo och Julia och är det inte Prokofjev som skrivit musiken till baletten. Jodå, det finns en sådan balett också, men den här har Mats Ek gjort koreografin till och letat upp musik av Tjajkovskij som han tyckte passade bra till. Dessutom hette verket Julia och Romeo på en av förlagorna till Shakespeares drama har jag läst mig till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar