torsdag 3 november 2011

Tirfing

Tirfing blev en härlig upplevelse med Martina Dike i huvudrollen som Hevor/Hervadur. Hon har verkligen en kraftfull och vacker mezzo, men så finns hon också på de stora scenerna i Europa. Eftersom det var så länge sedan operan gavs var förväntningarna inte så höga. Desto mer överraskad blev man både över handlingens aktualitet och över den fräscha musiken! Stenhammar kunde han också! Peterson-Berger som skrev ner honom i DN i slutet av 1800-talet(!) var kanske rädd för konkurrensen!
I rollen som Hervadur gick det inte att se hur hon egentligen ser ut, men här är hon!

Efter föreställningen dinerade jag med regissören Per-Erik Öhrn. Det blev ett kärt återseende efter drygt 40 år. Vi sågs första gången på en skidresa till Tatrabergen. Per-Erik läste ryska och passade på att träna den genom att vara reseledare bland annat till dåvarande Tjeckoslovakien. Därefter blev det sång och musik för hela slanten för honom. Tirfing var hans första regiuppdrag i Malmö.

På fredag ser jag "Tjuvar" på Stadsteatern och på lördag är det Wagners Siegfried i direktsändning från Met på Röda Kvarn. Söndagen ägnar jag åt Oratoriekören och Brahms. Hoppas rösten håller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar