tisdag 27 juni 2023

Härliga underbara Stenungsön

 


Dagen före Midsommarafton tog jag bussen Buss4You upp till Göteborg och sedan blev det en av Västtrafikens bussar till Stenungssund. Där hämtade Tomas mig och så var jag på Stenungsön och kände mig riktigt välkommen. Den underbara hunden Sivan hälsade mig också välkommen  Otroligt härlig hund, som jag tyvärr missade att ta en bild på. Efter ett tag kom också Kerstin hem från jobbet på sin firma i Kungälv och allt kändes helt underbart.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



Eftersom det var varmt och skönt också på kvällen, ställde sig Tomas vid grillen. Tomas fixar maten för det mesta. Kerstin har ju alltid en del kunders problem att ta hand om. Ett underbart gott rödvin, det franska Chateau Morillon, blev det förstås också. 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Naturligtvis promenerade jag, både med och utan familjen Murby. Här är jag ute på egen hand. Tjörnbron står kvar!

De kala klipporna de grå, finns också kvar. Den här dagen var det inget salt skum som yrde förstås. 


Att klättra uppför de kala grå klipporna är möjligt tack vara de här repen som är utplacerade för ändamålet. Jag tordes dock inte, när jag nu var ensam....


Det gäller ju att "ÄLSKA LIVET" , som det står här vid Stenungsbaden.



Midsommardagen blev det en riktigt stor fest. Tomas vänner från Chalmers kör var inbjudna till en hel dag på Stenungsön. Det började med sill, lax, olika såser, en laxtårta som jag hjälpte till att fixa, bröd, smör, ost, sallad, köttbullar och wienerkorv och till sist jordgubbar med vispgrädde. Naturligtvis var det mängder med olika snapsar, öl och vatten. Snapssångerna sjöng vi förstås. Chalmerskören har egna sångböcker med snapsvisor. 


Här är en bild på laxtårtan. Det här var dock bara början. Efter lunchen var det några som hoppade i vattnet, det spelades spel och Tomas hade ett särskilt spel där man använde en tärning. Tomas fick förstås byta ut tärningen som bara landade på sex hela tiden. Kaffe och den underbart goda chokladtårtan med cognac i, fick vi också. Tyvärr missade jag bilden på den.

Bilden på sällskapet här ovanför, tog jag på kvällen. Då åt vi kalvfilé som Tomas grillade. Till det fick vi ugnsbakad potatis och en härlig sallad. Det gick förstås åt massor med vin, det franska röda, som är husets vin hos familjen Murby. Klockan var nog närmare halv två på natten innan vi var klara för att gå till sovrummen.




På söndagen tog vi båten och gjorde en härlig båttur. Först körde vi till bryggan där Sophie och Alicia väntade på oss. 




Sedan bar det iväg, runt Askerön där Karin och Sophie en gång hade en sommarstuga och sedan vidare 
mot kanalen mellan Tjörn och Orust. 


Så var vi hemma igen. Jag klev av båten först för att hinna ta en bild när alla hjälptes åt att göra iordning båten.


Det är ingen liten backe från båtbryggan att ta sig uppför, men det var inga problem för Sophie och Alicia. Sedan åt vi lite rester från gårdagens kalas och sedan var det dags att säga hej då till de här fina tjejerna, min systers barn och barnbarn.




Under måndagen skulle det bli häftigt regn, men jag vaknade till den här underbara bilden från mitt sovrum. Kerstin och Tomas har verkligen världens underbaraste ställe att bo på! Jag längtar redan tillbaka! Färden hem gick helt utan problem. Jag blev körd av Kerstin till hållplatsen Eriksdal, åkte buss till Göteborg och tog sedan Bus4You till Helsingborg. Nu regnade det! Jag kom i alla fall hem utan att bli alltför våt. Paraplyet fanns ju i handväskan. Sedan bar det iväg till Marina Plaza för kvällsmötet med Rotary. Vi fick lyssna på en berättelse om Ljungbyholms vingård av ägarna Annika och Joakim.      











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar